Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
substantivele numarabile nenumarabile engleza

Substantivele numărabile vs nenumărabile

În limba engleză, substantivele pot fi împărțite în două categorii principale: numărabile și nenumărabile. Această distincție este importantă pentru a înțelege cum sunt folosite substantivele în propoziții și cum sunt utilizate articolele și cantitățile în legătură cu acestea. În acest articol, vom explora diferențele semantice și de utilizare între aceste două tipuri de substantive.

Substantive Numărabile

Substantivele numărabile sunt obiecte sau concepte care pot fi numărate individual și pot avea forme plurale. Acestea includ obiecte tangibile cum ar fi cărți, mașini sau păsări, dar și obiecte abstracte cum ar fi ideile sau evenimentele. Exemple de substantive numărabile includ „book” (carte), „car” (mașină) și „bird” (pasăre). Aceste substantive pot fi precedate de articole „a/an” pentru singular și de „the” sau de articole posesive pentru plural.

Substantive Nenumărabile

Substantivele nenumărabile sunt obiecte sau concepte care nu pot fi numărate individual sau care sunt considerate a fi o masă sau o cantitate nedeterminată. Acestea includ substanțe precum apă, zahăr sau aer, dar și concepte abstracte precum timpul, muncă sau informația. Exemple de substantive nenumărabile includ „water” (apă), „sugar” (zahăr) și „information” (informație). Aceste substantive sunt folosite fără articole „a/an” pentru singular și pot fi precedate de articolele „the” sau de cantități specifice pentru plural.

Diferențe și Utilizare

Principala diferență între substantivele numărabile și cele nenumărabile este că primele pot fi numărate individual, în timp ce cele din urmă sunt considerate a fi o masă sau o cantitate nedeterminată. De exemplu, putem spune „two books” (două cărți) pentru un numărabil, dar nu putem spune „two informations” (două informații) pentru un nenumărabil. În plus, substantele nenumărabile sunt folosite fără articole „a/an” în singular și pot fi precedate de articolele „the” sau de cantități specifice în plural.

Distincția dintre substantivele numărabile și cele nenumărabile este importantă pentru a utiliza corect articolele și cantitățile în limba engleză. Înțelegerea acestei diferențe ne ajută să comunicăm mai clar și mai precis atunci când vorbim sau scriem în engleză și să evităm erorile comune legate de utilizarea articolelor și a cantităților în legătură cu substantivele.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]