Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
maxresdefault 8

„Since” vs „For”

Atunci când vorbim despre perioade de timp în limba engleză, „since” și „for” sunt două cuvinte cheie care pot fi folosite pentru a exprima durata unei acțiuni sau stări. Însă, acestea sunt utilizate în contexte diferite și trebuie înțelese corect pentru a comunica eficient. În acest articol, vom explora diferențele semantice și de utilizare dintre „since” și „for”.

„Since”

„Since” este folosit pentru a indica începutul unei perioade de timp specifice în trecut, de obicei când vorbim despre momentul exact sau evenimentul care a declanșat acea perioadă. Este adesea folosit cu timpuri perfecte pentru a sublinia o continuitate din trecut până în prezent. Exemple:

  • „I have known her since 2010.” (O cunosc din 2010.)
  • „They have been married since they were in college.” (Sunt căsătoriți de când erau în facultate.)

„For”

„For” este folosit pentru a exprima o durată de timp sau o perioadă de timp definită. Este adesea folosit cu timpuri continue sau perfecte pentru a arăta cât timp a durat o anumită acțiune sau starea. Exemple:

  • „They have been married for 10 years.” (Sunt căsătoriți de 10 ani.)
  • „She has been working here for two months.” (Lucrează aici de două luni.)

Diferențe și Utilizare

Principala diferență între „since” și „for” este că primul indică momentul exact al începutului unei perioade de timp, în timp ce al doilea indică durata sau lungimea acelei perioade de timp. De exemplu, „since” este folosit cu un punct specific în timp, cum ar fi o dată sau un eveniment, în timp ce „for” este folosit pentru a exprima o perioadă de timp mai lungă sau o cantitate de timp. În plus, „since” este adesea folosit cu timpuri perfecte, în timp ce „for” este folosit cu timpuri continue sau perfecte.

În concluzie, înțelegerea diferențelor între „since” și „for” este esențială pentru a utiliza corect aceste cuvinte și pentru a comunica eficient în limba engleză. Folosirea lor corectă ne permite să exprimăm clar perioade de timp și să subliniem continuitatea sau durata unei acțiuni sau stări. Prin practică și familiarizare cu utilizarea lor în propoziții, putem îmbunătăți abilitățile noastre de comunicare în limba engleză.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]