Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
maxresdefault 6

Puterea și limitările verbelor ‘Can’ și ‘Can’t’ în limba engleză

Verbele „can” și „can’t” sunt două dintre cele mai importante verbe modale în limba engleză, oferind posibilitatea de a exprima abilitatea, capacitatea sau imposibilitatea de a face ceva. În acest articol, vom explora utilizarea și semnificația acestor verbe, precum și modalitățile în care influențează comunicarea în limba engleză.

„Can”: Abilitatea sau Capacitatea de a Face ceva

„Can” este folosit pentru a exprima abilitatea sau capacitatea de a face ceva în prezent sau în viitor. Acesta indică posibilitatea sau capacitatea de a realiza o acțiune sau de a îndeplini o sarcină. De exemplu:

  • „I can speak English fluently.” (Pot să vorbesc engleza fluent.)
  • „She can play the piano very well.” (Ea poate să cânte la pian foarte bine.)

„Can’t”: Imposibilitatea de a Face ceva

Pe de altă parte, „can’t” este folosit pentru a exprima imposibilitatea sau incapacitatea de a face ceva. Acesta indică lipsa de abilitate sau capacitate de a realiza o acțiune sau de a îndeplini o sarcină. De exemplu:

  • „I can’t swim.” (Nu pot să înot.)
  • „He can’t come to the party tonight.” (El nu poate să vină la petrecere în seara aceasta.)

Utilizarea în Limbajul Cotidian

Verbele „can” și „can’t” sunt utilizate frecvent în limbajul cotidian pentru a exprima abilități, cerințe sau imposibilități. Ele sunt esențiale în comunicarea zilnică și permit vorbitorilor să exprime clar ceea ce pot sau nu pot face în diverse situații.

Forma Interogativă și Negativă

Pentru a forma interogativul cu „can”, se folosește structura „can + subiect + verb”. De exemplu: „Can you swim?” (Poți să înoți?)

În cazul formării negative cu „can”, se adaugă „not” după „can”, rezultând „can’t”. De exemplu: „I can’t speak French.” (Nu pot să vorbesc franceza.)

„Can” și „can’t” sunt verbe modale esențiale în limba engleză, oferind vorbitorilor posibilitatea de a exprima abilitatea sau imposibilitatea de a face ceva. Prin înțelegerea și utilizarea corectă a acestor verbe, vorbitorii pot comunica mai eficient și mai clar în diverse situații, consolidând astfel competențele lor lingvistice în limba engleză.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]