Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
learn english 1

Iată ce sunt adverbele de timp în limba engleză!

Adverbele de timp sunt componente esențiale ale limbii engleze, oferind informații despre momentul sau durata unei acțiuni sau evenimente. Ele ajută la clarificarea cronologiei și la exprimarea modului în care acțiunile sunt legate temporal. În acest articol, vom explora lumea adverbelor de timp, examinând utilizarea lor, exemple comune și modul în care contribuie la o comunicare mai precisă și coerentă în limba engleză.

Înțelegerea Adverbelor de Timp

Adverbele de timp sunt cuvinte care furnizează informații despre când se întâmplă o acțiune sau un eveniment. Ele pot indica momentul exact al unei acțiuni sau durata acesteia în raport cu alte evenimente. De la descrierea rutinelor zilnice la exprimarea momentelor de trecut sau viitor, adverbele de timp sunt esențiale pentru a construi un dialog sau un text coerent în limba engleză.

Exemple Comune de Adverbe de Timp

  1. Now (Acum): Indică momentul prezent. Exemplu: He is studying now. (El învață acum.)
  2. Yesterday (Ieri): Desemnează momentul din ziua anterioară. Exemplu: We went to the park yesterday.(Am mers în parc ieri.)
  3. Tomorrow (Mâine): Se referă la momentul din ziua următoare. Exemplu: She will have a meeting tomorrow. (Ea va avea o întâlnire mâine.)
  4. Soon (În curând): Sugerează un interval de timp scurt până la producerea acțiunii. Exemplu: They will arrive soon. (Ei vor ajunge în curând.)
  5. Already (Deja): Indică că acțiunea s-a întâmplat înaintea unui moment specific din trecut. Exemplu: She has already finished her homework. (Ea și-a terminat deja tema.)
  6. Never (Niciodată): Sugerează lipsa unei acțiuni în orice moment al trecutului sau prezentului. Exemplu: He never eats meat. (El nu mănâncă niciodată carne.)

Plasarea Adverbelor de Timp

Adverbele de timp sunt de obicei plasate la începutul sau la sfârșitul unei propoziții, dar pot fi și în mijloc, în funcție de context. Ele pot fi folosite și înaintea verbului principal sau după subiectul unei propoziții. Este important să alegem poziția corectă a adverbelor de timp pentru a asigura claritatea și coerența în comunicare.

Adverbele de timp sunt instrumente esențiale pentru exprimarea corectă a momentului și duratei acțiunilor în limba engleză. Prin învățarea și utilizarea acestor adverbe în mod corespunzător, vorbitorii de engleză pot comunica eficient și precis despre timp și cronologie într-un mod clar și coerent.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]