Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
How to improve grammar 1110x380 1

„I Would Like to” vs „Want to” vs „Hope to”

Atunci când vine vorba de exprimarea dorințelor, intențiilor sau speranțelor în limba engleză, există trei construcții comune pe care le folosim: „I would like to”, „want to” și „hope to”. În acest articol, vom explora diferențele subtile dintre aceste expresii și modul în care sunt utilizate în contexte diferite.

„I Would Like to”

„I would like to” este o expresie politicoasă și formală folosită pentru a exprima dorința sau preferința cu privire la ceva. Este folosită în special atunci când vorbim despre dorințe sau cereri polite. De exemplu:

  • „I would like to go to the cinema tonight.” (Aș vrea să merg la cinema în seara asta.)
  • „She would like to learn how to play the guitar.” (Ea ar vrea să învețe să cânte la chitară.)

„Want to”

„Want to” este o expresie mai directă și mai informală utilizată pentru a exprima dorința sau intenția de a face ceva. Este folosită în contexte informale și mai puțin politicoase decât „I would like to”. De exemplu:

  • „I want to travel around the world someday.” (Vreau să călătoresc în jurul lumii într-o zi.)
  • „They want to buy a new car next year.” (Ei vor să cumpere o mașină nouă anul viitor.)

„Hope to”

„Hope to” este utilizat pentru a exprima speranța sau dorința de a realiza ceva în viitor. Este folosit atunci când vorbim despre obiective sau aspirații personale. De exemplu:

  • „I hope to visit Paris someday.” (Sper să vizitez Parisul într-o zi.)
  • „She hopes to become a doctor when she grows up.” (Ea speră să devină doctor când va crește.)

Diferențe și Utilizare

Diferența principală între aceste expresii este nivelul lor de formalitate și polisire. „I would like to” este cel mai formal și politicos, „want to” este mai direct și mai informal, iar „hope to” exprimă speranța sau dorința pentru viitor. Alegerea între aceste expresii depinde de contextul și tonul conversației.

„I would like to”, „want to” și „hope to” sunt expresii importante în limba engleză pentru a exprima dorințe, intenții și speranțe. Înțelegerea diferențelor subtile dintre aceste expresii și utilizarea lor corectă în diverse contexte ne ajută să comunicăm eficient și să exprimăm noi înșine în mod clar și precis.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]