Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
Untitled design 1

„Have Been” vs „Have Gone”

Utilizarea corectă a expresiilor „have been” și „have gone” poate fi uneori confuză pentru cei care învață limba engleză. În acest articol, vom examina diferențele semantice și de utilizare dintre aceste două expresii pentru a clarifica modul în care sunt utilizate în propoziții.

„Have Been”

„Have been” este forma trecută a verbului „to be” (a fi) și este folosit pentru a exprima prezența sau experiența într-un loc sau la o anumită activitate în trecut. Acesta indică că subiectul a fost într-un loc sau a realizat o acțiune și că această acțiune s-a întâmplat înainte de momentul actual. De exemplu:

  • „I have been to Paris.” (Am fost la Paris.)
  • „She has been studying all day.” (Ea a stat toată ziua studiind.)

„Have Gone”

„Have gone” este forma trecută a verbului „to go” (a merge) și este folosit pentru a exprima faptul că subiectul a plecat de la locul actual și nu mai este acolo în momentul vorbirii. Este utilizat pentru a indica o acțiune deplasată care s-a întâmplat în trecut și care continuă să fie valabilă în prezent. De exemplu:

  • „He has gone to the supermarket.” (El a mers la supermarket.)
  • „They have gone on vacation.” (Ei au plecat în vacanță.)

Diferențe și Utilizare

Principala diferență între „have been” și „have gone” este legată de prezența sau absența subiectului la locația sau acțiunea menționată. „Have been” indică că subiectul a fost acolo sau a realizat acea acțiune în trecut și poate fi sau nu încă prezent acolo, în timp ce „have gone” indică că subiectul a plecat și nu mai este acolo în prezent.

În concluzie, „have been” și „have gone” sunt expresii importante în limba engleză pentru a indica prezența sau absența într-un loc sau la o acțiune în trecut și pentru a exprima corect aceste concepte în contexte diferite. Înțelegerea diferențelor dintre aceste două expresii ne ajută să vorbim și să scriem mai clar și mai precis în limba engleză.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]