Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
a31ea0a87c24cd3b436b0caf4822f650

Gradele de comparație din limba engleză

Gradele de comparație sunt utilizate pentru a compara două sau mai multe lucruri, exprimând diferențele în cantitate, calitate sau grad. În limba engleză, există trei grade de comparație: pozitiv, comparativ și superlativ. În acest articol, vom explora fiecare grad de comparație și modul în care sunt utilizate în contexte diferite.

Gradele de Comparație

 1. Pozitiv: Este forma de bază a unui adjectiv sau a unui adverb, fără a exprima o comparație. Este folosit atunci când ne referim la o calitate sau o caracteristică fără a o compara cu altceva.
  • Exemplu: „She is tall.” (Ea este înaltă.)
 2. Comparativ: Este utilizat pentru a compara două lucruri sau mai multe, exprimând o diferență în cantitate sau calitate între ele. Se formează adăugând sufixele „-er” pentru adjectivele scurte sau folosind cuvinte suplimentare precum „more” sau „less” pentru adjectivele lungi și adverbe.
  • Exemplu cu adjectiv scurt: „She is taller than her sister.” (Ea este mai înaltă decât sora ei.)
  • Exemplu cu adjectiv lung: „She is more beautiful than her sister.” (Ea este mai frumoasă decât sora ei.)
 3. Superlativ: Este utilizat pentru a compara trei sau mai multe lucruri, exprimând cel mai înalt grad sau cea mai mică cantitate sau calitate dintre ele. Se formează adăugând sufixul „-est” pentru adjectivele scurte sau folosind cuvinte suplimentare precum „most” sau „least” pentru adjectivele lungi și adverbe.
  • Exemplu cu adjectiv scurt: „She is the tallest in her class.” (Ea este cea mai înaltă din clasa ei.)
  • Exemplu cu adjectiv lung: „She is the most intelligent student in her class.” (Ea este cea mai inteligentă elevă din clasa ei.)

Utilizare și Observații

 • Gradele de comparație sunt esențiale în exprimarea diferențelor și în evidențierea unor calități sau caracteristici specifice.
 • Trebuie să fim atenți la formarea corectă a comparativului și superlativului, în funcție de tipul de adjectiv sau adverb folosit.
 • Unele adjective și adverbe au forme neregulate pentru comparativ și superlativ, care trebuie memorate.

În concluzie, gradele de comparație sunt importante în limba engleză pentru a exprima diferențe în cantitate, calitate sau grad între două sau mai multe lucruri. Înțelegerea corectă a modului de formare și utilizare a acestor grade ne ajută să comunicăm clar și eficient în diverse situații și să evidențiem caracteristicile specifice ale lucrurilor comparate.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

 

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]