Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
EN ing and ed adjectives in body

Diferența dintre adjectivele terminate în -ED și -ING

În limba engleză, există două tipuri principale de adjective terminate în -ED și -ING, care sunt utilizate pentru a descrie stări, emoții sau calități ale subiectelor. În acest articol, vom explora diferențele semantice și de utilizare dintre aceste două tipuri de adjective și vom evidenția modul în care sunt utilizate în contexte diferite.

Adjective terminate în -ED

Adjectivele terminate în -ED sunt adesea folosite pentru a descrie emoții sau stări experimentate de subiecte. Ele sunt adesea asociate cu sentimente sau experiențe trecute și pot exprima sentimente de confort, fericire, stres sau anxietate. Aceste adjective sunt de obicei formate din verbe la trecut sau participiu trecut.

Exemple:

  • „I feel bored during the lecture.” (Mă simt plictisit în timpul prelegerii.)
  • „She was surprised by the news.” (Ea a fost surprinsă de știri.)

Adjective terminate în -ING

Adjectivele terminate în -ING sunt folosite pentru a descrie stări sau activități în desfășurare. Ele sunt adesea asociate cu sentimente sau experiențe prezente și pot exprima emoții precum fericirea, interesul, frustrarea sau entuziasmul. Aceste adjective sunt de obicei formate din verbe la gerunziu.

Exemple:

  • „The movie is boring.” (Filmul este plictisitor.)
  • „She is reading an interesting book.” (Ea citește o carte interesantă.)

Utilizare și Observații

  • Adjectivele terminate în -ED descriu adesea sentimente sau stări care sunt experimentate de subiect, în timp ce adjectivele terminate în -ING descriu adesea activități sau stări care sunt experimentate în prezent.
  • Unele adjective pot fi folosite în ambele forme pentru a exprima subtilități diferite ale experienței sau pentru a evidenția diferite aspecte ale unei stări sau activități.

Înțelegerea diferențelor dintre adjectivele terminate în -ED și -ING ne ajută să comunicăm clar și eficient în limba engleză și să exprimăm stări, emoții sau activități în mod adecvat în diverse contexte. Prin practică și familiarizare cu utilizarea lor în propoziții, putem îmbunătăți abilitățile noastre de comunicare și să exprimăm mai precis ceea ce vrem să transmitem.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]