Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
Difference Between Elocution and Speech 1.jpg

Conceptul de vorbire indirectă în limba engleză

Vorbierea indirectă, cunoscută și sub denumirea de „reported speech” în limba engleză, este un concept esențial în comunicarea pe care trebuie să-l înțelegem pentru a relata discursurile sau afirmațiile altor persoane. În acest articol, vom explora ce este vorbierea indirectă, cum se formează și cum este utilizată în limba engleză.

Ce este Vorbierea Indirectă?

Vorbierea indirectă este un mod de a relata ceea ce a spus cineva într-un mod indirect, fără a folosi cuvintele exacte ale vorbitorului. Este utilizată atunci când vrem să raportăm discursul sau afirmațiile altor persoane fără a le cita textual. În timpul vorbirii indirecte, trebuie să adaptăm timpurile verbale, pronumele și alte elemente pentru a reflecta corect informația raportată.

Cum se formează Vorbierea Indirectă?

Formarea vorbirii indirecte implică mai multe schimbări în structura propoziției. Iată câteva aspecte importante:

  1. Schimbarea timpurilor verbale: Timpurile verbale sunt de obicei schimbate în raport cu momentul în care este relatat discursul. De exemplu, prezentul se transformă în trecut, trecutul simplu devine trecut perfect simplu, și așa mai departe.
  2. Schimbarea pronumelor: Pronumele personale și posesive sunt de obicei schimbate pentru a se potrivi cu contextul vorbirii indirecte. De exemplu, „I” devine „he” sau „she”, „my” devine „his” sau „her”, etc.
  3. Schimbarea adverbelor de timp și de loc: Adverbele care indică timpul sau locul sunt adesea schimbate pentru a se potrivi cu momentul și locul în care este relatat discursul.

Cum este Utilizată Vorbierea Indirectă?

Vorbierea indirectă este folosită în diverse contexte, inclusiv în conversații informale, în jurnalism, în rapoarte de știri sau în narative literare. Ea ne permite să raportăm discursurile sau afirmațiile altor persoane într-un mod precis și coerent.

Vorbierea indirectă este un aspect esențial al comunicării în limba engleză care ne permite să relatăm discursurile sau afirmațiile altor persoane într-un mod adecvat.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]