Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
unnamed

Ce este dubla negație și când se folosește?

Negația dublă, adesea denumită și „double negation” în limba engleză, este o caracteristică lingvistică interesantă care poate părea confuză pentru cei care învață limba. În acest articol, vom explora ce este dubla negație, cum este utilizată și când poate fi considerată corectă sau incorectă.

Ce Este Dubla Negare?

Dubla negare apare atunci când două negații sunt folosite în aceeași propoziție, iar rezultatul este un enunț afirmativ. În alte cuvinte, două elemente negative sunt utilizate pentru a nega sau anula una pe cealaltă, conducând la o afirmație pozitivă. De exemplu:

  • „I don’t want no trouble.” (Nu vreau nicio problemă.)

Utilizarea Dublei Negări

Dubla negație este adesea întâlnită în conversația informală și în dialectele regionale ale limbii engleze. Deși poate părea incorectă din punct de vedere gramatical, este utilizată pentru a exprima o negare puternică sau pentru a sublinia o negare. De exemplu:

  • „I can’t find no keys.” (Nu pot găsi nicio cheie.)

Corectitudinea Gramaticală

Din perspectivă gramaticală, dubla negare este considerată incorectă în limba engleză standard. Regula gramaticală corectă este să folosim o negație (de exemplu, „not”) și să evităm utilizarea unei a doua negații în aceeași propoziție. De exemplu:

  • „I don’t want any trouble.” (Nu vreau nicio problemă.)

Deși dubla negație poate fi întâlnită în conversațiile informale și în diferite dialecte regionale, este important să înțelegem că aceasta este considerată incorectă din punct de vedere gramatical în limba engleză standard. În comunicarea formală sau în scris, este recomandabil să evităm dubla negare și să folosim o singură negație pentru a exprima o negare corectă și clară. Înțelegerea acestui aspect al limbii engleze ne ajută să comunicăm mai eficient și mai corect în diverse situații.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]