Învață Engleza Rapid și Ușor în 24 de Săptămâni
2204 review-uri
Original price was: 16700lei.Current price is: 14700lei.
Comandă acum
passive voice

Ce este diateza pasivă?

Diateza pasivă este o construcție gramaticală utilizată în limba engleză pentru a accentua acțiunea asupra obiectului sau a persoanei care suferă acțiunea, în loc de subiectul care o efectuează. În acest articol, vom explora ce este diateza pasivă, cum se formează și cum este utilizată în limba engleză.

Ce este Diateza Pasivă?

Diateza pasivă este o formă de construcție verbală în care obiectul unei propoziții devine subiectul principal, iar subiectul devine adesea opțional sau poate fi inclus într-o frază prepozițională. Această structură este utilizată atunci când se dorește să se pună accent pe acțiunea îndeplinită asupra obiectului sau a persoanei.

Cum se Formează Diateza Pasivă?

Formarea diatezei pasive în limba engleză implică folosirea verbului auxiliar „to be” la timpul potrivit (conform timpului verbului activ), urmat de participiul trecut al verbului principal.

Forma Generală: [Subiect] + [to be (la timpul potrivit)] + [participiul trecut al verbului principal] + [restul propoziției, dacă este necesar]

Exemple:

 1. Propoziția activă: „They built a new house.” Propoziția pasivă: „A new house was built by them.”
 2. Propoziția activă: „The teacher is grading the exams.” Propoziția pasivă: „The exams are being graded by the teacher.”

Utilizările Diatezei Pasive

 1. Accentuarea obiectului sau a persoanei care suferă acțiunea:
  • Exemplu: „The cake was baked by my grandmother.” (Tortul a fost copt de bunica mea.)
 2. Redarea informației fără specificarea subiectului:
  • Exemplu: „The letter was sent yesterday.” (Scrisoarea a fost trimisă ieri.)
 3. Evitarea menționării subiectului atunci când acesta este necunoscut sau irelevant:
  • Exemplu: „The suspect was arrested last night.” (Suspectul a fost arestat aseară.)

Diateza pasivă este o construcție gramaticală importantă în limba engleză care ne permite să accentuăm obiectul sau persoana care suferă acțiunea. Prin înțelegerea modului în care se formează și se utilizează diateza pasivă, vorbitorii pot să-și exprime ideile și să-și comunice mesajele într-un mod clar și eficient în diverse contexte.

Pentru a vorbi fluent și înțelege limba engleză, comandați cursul Învață engleza rapid și simplu în 24 de săptămâni și pregătiți-vă să vă impresionați prietenii! Fiți acea persoana din grupul de cunoscuți care vorbește fluent cu o pronunție de invidiat.

Înveți Engleza în
24 de Săptămâni sau
nu plătești nimic!

Cursanții noștrii Vorbesc Fluent Limba Engleză
în medie după 5 Luni și Jumătate, Parcurgând
Minim 20 min/zi aceste Lecții Audio-Text,
Bazate pe Metodele Revoluționare de
Asimilare Accelerată [...]